5 myter om kreditkort – og om de holder

»Kreditkort? Nej, det skal jeg aldrig have, det er vildt dyrt!« Har du hørt den før? Her er de typiske myter om kreditkort, som ikke holder vand.

Myte 1: Kreditkort er første skridt mod »Luksusfælden«

Du har måske set deltagere i tv-programmet »Luksusfælden«, som bliver bedt om at klippe deres kreditkort over. Men har du et fornuftigt forhold til personlig økonomi, er der ikke noget, som siger, at det at eje og bruge et kreditkort vil ruinere dig.

Forskellige kort har forskellige fordele – sæt dig derfor ind i vilkårene for dit kreditkort. Der kan være penge at spare gennem såkaldte fordelsprogrammer, og med et kreditkort får du mulighed for at slå til på tilbud, selv om du måske ikke har penge nok på din lønkonto.

De, som kommer ud i økonomisk uføre på grund af kreditkort, glemmer oftest, at de penge, som de låner, skal betales tilbage. Betaler du fakturaen før betalingsdatoen, har du intet at bekymre dig over. Har du kreditkort hos Santander, kan du hele tiden følge dit forbrug i vores netbank.

Her er de vigtigste datoer for skatteåret.
Har du styr på dem? Ellers så læs med her.


Myte 2: Kreditkort gives til folk med dårlig betalingsevne

Nej, det stemmer absolut ikke, at alle, som vil have et, kan få et kreditkort. Santander afviser ansøgere hver eneste dag.

Når du søger om Santander Red, stilles der krav om, at du er minimum 18 år gammel, tjener over 200.000 kroner om året og ikke har betalingsanmærkninger, som er registreret i RKI eller Debitor Registret. Opfylder du ikke disse minimumskrav, vil du automatisk blive afvist. 


Derudover foretager Santander en kreditvurdering af dig for at være sikker på, at du ikke låner mere, end du kan klare at betale tilbage.

Priseksempel på Santander Red med et samlet kreditbeløb på 20.000 kr.
Løbetid 1 år. Variabel debitorrente 8,95% - 18,95% ÅOP 8,95% – 18,95%. Samlede kreditomkostninger 1.721 - 3.496 kr. Samlede tilbagebetaling 21.721 – 23.496. Min. indbetaling 3% af saldoen, min. 150 kr. pr. md. er ikke medtaget i beregningen. Forudsætter betaling via betalingsservice.
Fortrydelsesret 14 dage.


Myte 3: Det koster meget at bruge kreditkort

Hvis du betaler fakturaerne via betalingsservice, er månedsgebyret 0 kr. Ved alle kontanthævninger beregnes renten, fra transaktionen bogføres.

Derfor skal du betale streamingtjenester med et kreditkort.
Der er fordele ved at betale med et kreditkort – læs mere om det i artiklen her.


Myte 4: Det er ikke trygt at handle med kreditkort

Det er faktisk tryggere at handle med kreditkort end at bruge et almindeligt bankkort (debetkort). Handler du med et debetkort, trækkes beløbet direkte fra din konto. Handler du derimod med et kreditkort, modtager du en faktura efterfølgende.

Hvis der er køb, du ikke kan genkende, tager du kontakt til kundeservice for at få hjælp til at ordne det.


Myte 5: Der er mange skjulte gebyrer og alt for høje renter

Ja, det stemmer, at der er ganske høj rente på kreditkortgæld, men kun hvis ikke du betaler til tiden. Grunden til, at der er højere rente på et sådant lån end på for eksempel boliglån, er, at banken ikke besidder den samme sikkerhed.

I Santander bestræber vi os på at lave brugervenlige og sikre betalingsløsninger. Med services som blandt andre "Vis min Pinkode", "ændre Pinkode" og "VerifiedByVisa" på nethandel er der ikke meget, som du som forbruger skal tænke over.

Forskellige kort har forskellige betingelser, og det er vigtigt at sætte sig godt ind i vilkårene for aftalen ved kortet.

Er dit betalingskort blevet misbrugt?
Se, hvad du skal gøre i vores ekspert-guide.

Måske vil dette interessere dig